Mårhunde Jæger i TJF

Mårhunderegulering. 10-02-2024.

Så er det tiden at begynde at se efter mårhund igen. De er nu ved at komme frem efter vintersøvnen og skal til at pare nu, så det er en god tid at regulere dem inden hvalpe tiden i maj.
Mangler du hjælp til at oprette baitplads og foder ( hundepiller, ost eller fiskepiller ) så kontakt Thorstrup Jagtforening, vi er flere der kan hjælpe.
Vi har også 2 kameraer med simkort som kan lånes, når det gælder mårhunderegulering, hvis du så finder mårhund har vi også en skydevogn til at sidde i, hvis ikke du har en skydestige.

Har du brug for hjælp, så ring 20333245

Venlig hilsen Thorstrup Jagtforening.

Knæk og bræk

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

11-2-2024

Nyhedsbrev fra Mariann Chriel, Miljøministeriet

Kære reguleringsjægere

Nu begynder mårhundene at røre på sig – og så modtager jeg anmodninger på etablering af nye baitpladser til nye reguleringsjægere. Dejligt 🙂 .

Baitregler

Reglerne omkring bemyndigelsen af baitpladser er Fødevarestyrelsens regler vedr. animalske biprodukter – altså alt det vi ikke spise på middagsbordet. Madrester, slagteaffald m.m. skal bortskaffes til gennem renovation (kommunal eller DAKA). Miljøstyrelsen har imidlertid fået denne aftale om at vi må anvende visse produkter som bait/lokkemad til mårhunde.

Reglerne på området er til for at minimere risiko for spredning af smitte – både til husdyr, men også til vildtet. I denne uge har der været nævnt eksemplet med fugleinfluenza på samspillet mellem vilde trækfugle og produktion af kalkuner. Derfor er der ikke tilladelse til at bruge selvdødt vildt som bait, men udelukkende trafikdræbt eller nedlagt vildt.

På de registrerede baitpladser må man anvende følgende:

· Hårde oste, der er lavet af pasteuriseret mælk, og modnet i mindst 21 dage, indkøbt fra danske mejerier.

· Konsum-æg fra dansk registrerede virksomheder

· Trafikdræbt vildt, opsamlet inden for en radius af 10 km fra baitplads.

· Hjortevildt, nedlagt på den frie vildtbane inden for en radius af 10 km fra baitplads eller inden for samme habitat på samme ejendom.

· Vildkaniner, nedlagt på den frie vildtbane inden for en radius af 10 km fra baitplads eller inden for samme habitat på samme ejendom.

· Foderpiller godkendt til brug i danske aquakulturbrug

· Bagværk (kager og wienerbrød) som er færdigbagte uden flødeskum

Husk at skrive fulde navn og adresse på den ansvarlige, samt telefonnr. Baitpladsen kan angives med koordinater eller som et kryds på et kort.

Mink-bekæmpelse

Også i England er der stort fokus på udryddelse af mink. I Norfolk og Suffolk (ca 5 % af Englands areal) er der blevet afvendt 441 fælder med lokke-duft. Duft og duft – der er anvendt indholdet fra analkirtlerne fra andre nedlagte mink i fælden. Det får mink til at forsvare territoriet og gå i fælden. Fælderne tilses af borgere i området. Resultaterne har været så lovende, at der er håb om at bestanden kan udryddes. Læs artiklen her: Udryddelse af mink i England Guardian 15jan2024

I Danmark har vi også nu set en mulighed for at udrydde dette invasive rovdyr, der typisk bevæger sig langs vandløb. Ser man en mink eller henvender borgere sig om mink i et område, så sæt en fælde op. Er du i tvivl, så kontakt mink. Husk reglerne i Vildtskadebekendtgørelsen omkring fældefangst.

Er I mange i et område, der vil opdateres, så kontakt Jesper Illemann i Danmarks Jægerforbund for at få et kursus i jeres forening.

Fortsat god weekend

Venlig hilsen

Mariann Chriel
Specialkonsulent | Arter & Naturbeskyttelse
+45 21 57 70 75 | machr@mst.dk

Miljøministeriet
Miljøstyrelsen | Tolderlundsvej 5 | 5000 Odense C | Tlf. +45 72 54 40 00 | mst@mst.dk | www.mst.dk

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————
 

© 2024 - Danmarks Jægerforbund - alle rettigheder forbeholdes

https://www.jaegerforbundet.dk/